07 februāris, 2012

DZIEDINĀŠANA AR MANTRĀM

       Mantra – tā ir skaņas vibrācijā sakoncentrēta enerģija, kas nes īpašu garīgu spēku caur kodu, kurā ir šifrētas augstākās zināšanas.
  Lai saprastu dziedināšanas ar mantrām mehānismu, nepieciešams paskaidrot, kā un no kurienes rodas slimība. Es, dziednieks, Dmitrijs Guļajevs, mēģināšu to izdarīt, pamatojoties uz savu sešpadsmit gadu ilgo darba pieredzi.
    No kurienes rodas slimības? Cilvēka organisms ir uzbūvēts viedi, ar lielu izturības rezervi. Tā ir pašregulējoša sistēma, ko var izjaukt ārējie un iekšējie faktori. Iekšējie – tās ir mūsu emocijas, ārējie – tā ir vide, kurā dzīvojam, barība, ko ēdam, gaiss, ko elpojam, informācija, kura ieiet mūsos ( tā, kuru ielaižam sevī) caur masu saziņas līdzekļiem, un daudz kas cits.
       Papētīsim mūsu emocijas. Katrai negatīvai emocijai ir sava ietekme fiziskajā ķermenī. Viena no iznīcinošākajām emocijām ir bailes. Tās bojā nieres. Pielonefrīts, cistīts, nieru policistoze rodas no baiļu izraisīta nieru dzīvības enerģijas zuduma. Vecāku bailes projicējas bērnos, tas rada negatīvu ietekmi uz bērna fizisko un garīgo veselību. Bērni atrodas vecāku emocionālajā telpā, neatkarīgi no tā, vai mēs atrodamies blakus. Ne reizi vien man nācies atbrīvot bērnu zemapziņu no bailēm, kas radušās vēl embrionālajā attīstības stadijā, kad viņa māte apsvēra aborta iespēju. Tas bija radījis bērna dvēseles dziļumos stipras un noturīgas bailes, kas stipri iespaidoja bērna dzīvi, viņa fizisko un psihisko veselību.
     Arī dusmas ir iznīcinoša emocijas. Tās stipri kaitē aknu un žultspūšļa darbībai. Dusmu tiešas sekas var būt holicistīts un žultsakmeņi, paaugstināts iekšējais acu spiediens, glaukoma. Aknas ir ļoti jūtīgs orgāns, galvenā mūsu organisma laboratorija. Depresīvs emocionālais stāvoklis nomāc aknu darbību, savukārt nomāktas aknas veicina depresiju. Izveidojas noslēgts aplis, kuru nepieciešams pārraut. Strādājot, piemēram, ar alkoholiķiem, ir nepietiekami aizliegt viņiem dzert, nepieciešams strādāt arī ar pacienta apziņu. Tas ir ilgs un mērķtiecīgs darbs. Manā praksē alkoholiķiem, kas izdziedējās, sākās patiešām jauna dzīve. Liktenis dāvāja tiem dāsnus avansus visos dzīves virzienos.
      Viegli aizkaitināmiem cilvēkiem biežāk izraisās iekaisuma procesi, kas var novest pie dažādām komplikācijām. Atrodoties aizkaitinātā stāvoklī, mēs saindējam asinis, tām mainās ķīmiskais sastāvs. Ļoti bieži dusmas un aizkaitināmība ir iemesls dažādām ādas slimībām, arī tik smagai slimībai kā rozes iekaisums. Nemiers traucē aizkuņģa dziedzerim un liesai. Nospiests garastāvoklis ved pie stagnātiskām parādībām, pat līdz audzējiem vai iekšējo orgānu vai organisma iekšējās sekrēcijas dziedzeru cistām. Skumjas izraisa elpošanas slimības.

     75-80% visu slimību cēlonis atrodas emocionālajā dabā, cilvēka astrālajā ķermenī. Dziednieks strādā šajā apziņas līmenī. Pēc emocionālo traucējumu novēršanas notiek dziedināšana fiziskā ķermeņa līmenī.

     Svarīgs faktors ir slimnieka attieksme pret savu slimību. Jebkurai slimībai ir sava izkārtne, etiķete. Cilvēks redz: šī slimība ir ārstējama, bet šī nāvējoša, jo tā rāda medicīnas prakse. Un, ja cilvēks piekrīt, ka viņam nav cerību izārstēties, to patiešām arī nebūs. Taču cilvēks var pateikt: „Nē! Es esmu stiprāks par šo slimību! Es atradīšu slimības dziļākos cēloņus un es tos izskaudīšu!” Dziednieka uzdevums ir palīdzēt slimniekam veikt pareizo izvēli, atņemt spēku slimības dziļākajiem cēloņiem. Tad fiziskā veselība atgriežas.

      Kas notiek tad, kad cilvēks izturas pret savu slimību ar bailēm? Viņš pārslēdz savu dzīvības spēku uz slimību. Bet slimība ir disharmonisks spēks. Tas nozīmē, ka cilvēks drīz kļūs vājāks, bet slimība stiprāka. Tā nav metafora vai tēlains izteiciens, bet pieredzes apstiprināts fakts. Bet, tikko apziņa fokusējas no ķermeņa uz augstākām sfērām, atveras informācija par slimības dziļākajiem cēloņiem, sākas dziedināšanas process un dialogs ar savu dvēseli.

     Jebkura slimība ir dvēseles dzīves apspiešana. Tas ir likums. Ja nav personības pašrealizācijas, dvēsele cieš, savukārt tas agri vai vēlu izpaužas fiziskā ķermeņa slimībā. Kā gan palīdzēt cilvēkam, atrast un novērst ciešanu cēloni? Es uzskatu, ka ir tāds universāls līdzeklis - tā ir mantru meditācija.

       Es esmu iepazinies ar mantrām jau sen, bet praktiski izmantoju tikai Bidža – mantras, skaņas, uz kurām atsaucas cilvēka ķermeņa enerģētiskie centri (čakras). Katram tādam centram ir attiecīgas endokrīno dziedzeru grupas ķermeniskā līmenī (dzimumdziedzeri, virsnieru dziedzeri, aizkuņģa dziedzeris, aizkrūtes dziedzeris un vairogdziedzeris, hipofīze un hipotalāms). Ja šie centri funkcionē (skan) harmoniski, tad arī endokrīnā sistēma strādā, cilvēks ir vesels. Ja ir traucējumi kaut vienā centrā, cilvēks saslimst. Izmantojot Bidža-mantras, dziednieks var harmonizēt centra darbību. Es praktizēju šādu darbu jau sen. Indijā, lietojot Diženo mantru (Maha-mantru), Gajatri, Maha-Mritjuhdžaja mantru iedarbību, es ieraudzīju šī dievišķā spēka universālo iedarbību, kas izpaužas skaņas veidā. Varenais, kosmiskais spēks, saukts par Šakti mantru, augstākā apziņas stāvokļa izpausme, iedarbojas uz cilvēka apziņu, paplašina to, noņem emocionālos blokus, sasprindzinājumu un dāvā prātam mieru. Šajā mierā ir iespējams ieraudzīt dziļākās cēloņu- seku saistības, kas izraisa konkrēto slimību vai psiholoģisko problēmu. Notiek patiesa dažādu dzīves situāciju, attiecību un pagātnes notikumu pārvērtēšana. Tā atņem spēku negatīvajai situācijai. Mantra iznīcina negatīvās programmas visos apziņas līmeņos un harmonizējas visu enerģētisko centru darbība. Tādā veidā atjaunojas arī fiziskā veselība.


      Taču pats varenākais mantru meditācijas auglis ir Visuma Mīlestības atmodināšana pret visu Esošo, kā arī Esības avotu. Tā ir augstākā garīgās un morālas attīstības jēga un augstākā cilvēciskā vērtība.

        Es mantru skaitīšanu lietoju savā ikdienas darbā. Nepieciešams piebilst, ka enerģētisko mantru ietekme (es izmantoju ne tikai varenās mantras, bet arī dažādas citas - konkrētu problēmu gadījumā) notiek neatkarīgi no pacienta apziņas līmeņa, no tā, vai viņš vispār ir pazīstams ar tādu jēdzienu kā mantra. Seansa laikā visi pacienti gūst dziļu mieru, dažiem uzreiz atklājas vajadzīgā informācija, sākas pagātnes pārvērtēšana un tad izmaiņas organismā notiek ātri. Īpaši ātri veicas darbs ar bērniem, kuri ir atvērti šai pasaulei un kuri redz to, kas nav redzams pieaugušajiem.

     Piedāvātās programmas dziedināšanā ar mantrām projekta „21. gadsimts” ietvaros mērķis ir palīdzēt cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar veselību, sākt ceļu uz izveseļošanos un atjaunot veselību caur daudzu dzīves brīžu pārvērtēšanu caur sevis apzināšanos, grēku nožēlošanu, sevis atvēršanu Dievišķajam spēkam - Mīlestībai.

Dmitrijs Guļajevs, dziednieks

1 komentārs:

  1. Esam loti patecigi Dmitrijam,vins reali palidz cilvekiem.Paldies.

    AtbildētDzēst