07 februāris, 2012

VINGROT AR PRIEKU


   Dziedniecības un garīgās attīstības biedrībā „Viedums” divas reizes nedēļā domubiedru grupa vienojas vingrošanas priekā.
    Šie vingrojumi, kas saistīti ar asinsrites un mugurkaula atveseļošanu, izpildāmi lēni, bez smagas piepūles relaksējošas mūzikas pavadībā. Vingrošanas instruktors Gunārs Narbuts aicina darīt tik, cik var izdarīt, jo pamatā ir jābūt komforta sajūtai, bez pārslodzes. Katram vingrojumam ir sava jēga. Pildot to, ir jāsajūt muskuļi un jāvēro sevi. G. Narbuts Kacudzo Niši atveseļošanās sistēmu apguvis, mācoties dziedniecības akadēmijā „Akvilona”.
"Esmu sajūsmā par šo vienkāršo un praktisko metodi. Tā šķita interesanta un aizraujoša!
Sākām pakāpeniski apgūt vingrinājumus, izmantojot vairākas Kacudzo Niši grāmatas, kurās bija iespējams uzzināt par šī japāņu zinātnieka dzīves uztveri. Viena no pazīstamākajām grāmatām bija 1940. gadā izdotā „Veselības zelta likumi”. Tas ir apjomīgs autora darbs. Bija apsekoti vairāki tūkstoši ar veselību saistīti materiāli. No milzīgā materiālu klāsta tika radīts kodols, kas tapa par sistēmu, kuru var pielietot ikviens, kurš ir ar gribasspēku un neatlaidību nostājies uz veselības ceļa. Ir intensīvi jāstrādā ar sevi un pastāvīgi jāmācās, tad rezultāts būs veselība un iekšējs prieks, ar kuru noteikti gribēsies dalīties ar apkārtējiem".
    Kacudzo Niši bijis jau no dzimšanas ļoti vārgs un ārsti prognozējuši, ka viņš līdz 21 gadam neizdzīvos. Bet sācis ieklausīties iekšējā balsī, sajutis Dabas spēku, viņš uzsācis vingrošanu. Svarīgākais, ko Kacudzo Niši sapratis, ka vajag uzlabot asinsriti, lai tā apgādātu balsta iekārtu ar visu nepieciešamo. Ja mugurkauls būs vesels, tad visi orgāni strādās labi. Par spīti ārstu pesimistiskajām prognozēm, Kacudzo Niši nodzīvoja līdz sirmam vecumam.
 
     Vairāki aptaujātie vingrotāji atzinīgi izsakās par nodarbībām:

* Astoņas stundas dienā strādājot par grāmatvedi, jūtu, ka man vingrošana vakaros ir ļoti vajadzīga!
* Kustības pildot, man liekas, ka pasaulē nekā vairs nav. Atslēdzos no ikdienas, aizmirstu rūpes. Mājās ejot, jūtu, ka dienas smagums aizgājis, gribas skriet, ķermenis ir viegls.

* Labas sajūtas, patīk nesteidzīgais temps.

* Nāku regulāri. Pirmajā reizē pēc iesildīšanās sakodu zobus, bet turpināju vingrot, šo to izdaru, šo to nē. Ar katru reizi progresēju, varu izdarīt arvien vairāk. Pēc nodarbībām esmu atvieglota, enerģijas pilna, pozitīvas emocijas uzņēmusi. Esmu gatava rītdienas darbiem.

Sanita Dejus

1 komentārs:

  1. Vingrošana notiek Liepājā, Celtnieku ielā 19 otrdienās un ceturtdienās plkst. 18.

    AtbildētDzēst